Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone papryki i cebule Celiny

Składniki:

  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone papryki
  • ½ kg małych czerwonych ziemniaków
  • 1 cebula
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • sól gruboziarnista
  • pieprz

Sposób wykonania:
Umytą paprykę pokroić w paski, a obrane ziemniaki w kostkę.
Następnie obrać cebulę i pokroić ją w półplasterki.
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia żaroodpornego  i polać je oliwą z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać, aby wszystkie warzywa były pokryte oliwą.
Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *