Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby duszone w ziołowym sosie

Składniki:

  • ½ kg świeżych grzybów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać drobno pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę, miód oraz koncentrat pomidorowy.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, pokruszonym liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Pozostawić jeszcze na ogniu około 5 minut.
Przed podaniem udekorować jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *