Składniki:
- ½ kg świeżych grzybów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 2 cebule
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki gęstej śmietany
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- 1 listek laurowy
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać drobno pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę, miód oraz koncentrat pomidorowy.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, pokruszonym liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Pozostawić jeszcze na ogniu około 5 minut.
Przed podaniem udekorować jeszcze posiekaną natką pietruszki.