Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonka na czerwono po chińsku

Składniki:

• 1 golonka (3/4 kg)
• 2 czubate łyżki bambusa z puszki
• 10 g suszonych prawdziwków
• 50 g twardej części główki sałaty (tzw. głąbik)
• 3 średniej wielkości cebule
• 1 sztuka anyżu gwiaździstego
• 1/2 łyżeczki przyprawy „jarzynka”
• 10 ziarenek ziela angielskiego
• 100 g sosu sojowego jasnego
• 1 łyżka siekanej cebuli
• 3/4 szklanki rosołu
• 500 g oleju sojowego
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1 łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia:
Grzyby namoczyć, bambus pokroić w plasterki, głąbik sparzyć wrzącą wodą, cebule drobno posiekać.
Golonkę włożyć do rondla z gorącą wodą i gotować aż będzie w połowie miękka.
Golonkę wyjąć z rosołu, schłodzić, usunąć kość, a mięso natrzeć sosem sojowym.
Rozgrzać żeliwną patelnię, wlać olej, podgrzać, włożyć golonkę i smażyć, aż nabierze złocistej barwy.
Golonkę ułożyć skórką do spodu w kamiennym naczyniu lub głębokim naczyniu żaroodpornym, dodać anyż, cebulę, resztę sosu sojowego, rosół, sól.
Naczynie umieścić w dużym garnku z wrzącą wodą, aby golonka dochodziła na parze.
Gdy golonka będzie gotowa (musi być bardzo miękka), wyłożyć ją na półmisek, anyż usunąć.
Sos spod golonki zagotować, dodać pokrojony głąbik, bambus, grzyby pokrojone w paski, ale tylko namoczone, lecz nie gotowane. Sos zagęścić mąką roztrzepaną z wodą, dodać „jarzynkę”. Sosem polać golonkę.

2 comments for “Golonka na czerwono po chińsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *