Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wykwintny rostbef w włoskim stylu

Składniki:


• 1,5 kg ziemniaków
• 1 kg polędwicy wołowej
• 8 łyżek oleju
• 20 dag wędzonego boczku
• 2 cebule
• łyżka posiekanego świeżego tymianku
• kilka ząbków czosnku
• świeżo zmielony czarny pieprz
• sól

Sposób przyrządzenia:
Obrać ziemniaki i pokroić w cienkie plasterki, wędzony boczek – w kostkę, obraną cebulę – w półplasterki. Obrać czosnek. W brytfance rozgrzać 5 łyżek oleju. Nałożyć warstwę ziemniaków, posypać solą, pieprzem, rozdrobnionym czosnkiem, pokrojoną cebulą oraz częścią boczku. Nałożyć kolejną warstwę ziemniaków i ponownie posypać przygotowanymi dodatkami. Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC. Polędwicę opłukać i osuszyć. Na patelni mocno rozgrzać olej i smażyć mięso 3 minuty z każdej strony. Zdjąć mięso z patelni, owinąć folią aluminiową i odstawić na 15 minut. Aby mięso było mniej krwiste, należy smażyć je dłużej. Mięso pokroić w plastry. Dopiero na talerzu przyprawić solą oraz pieprzem.
Podawać z ziemniakami. Posypać tymiankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *