Składniki
• 2 piersi z kurczaka
• 20 dag pieczarek
• pomidor
• cebula
• 0,5 puszki kukurydzy
• świeża papryka
• łyżeczka miodu
• łyżeczka ostrej musztardy
• szczypta cynamonu
• natka pietruszki
• masło
• śmietana 18%
• pieprz
• sól
Etapy przygotowania
Kurczaka kroimy w kosteczkę, z musztardy, miodu i cynamonu robimy marynatę do której wrzucamy mięso i pozostawiamy w chłodnym miejscu na minimum godzinę. Il marynaty można dowolnie zmniejszać lub zwiększać tak jak proporcje 🙂 Pieczarki, pomidora, cebule i paprykę kroimy w mniejsze kawałki. Mięso podsmażamy na łyżce masła po czym dorzucamy jarzyny i dusimy aż zmiękną .Na koniec dodajemy łyżkę śmietany ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem, chwile jeszcze zostawiamy na gazie, później podajemy.
Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Gopolanę