Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony udziec wieprzowy ala dzik

Składniki:


  • udziec wieprzowy

Marynata:

Składniki:


  • 2 łyżkisos sojowy ciemny
  • butelka czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki czerwonego octu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • mały seler
  • czosnek
  • cebula
  • 2 dkg soli na każdy kilogram mięsa
  • 2,5 grama cukru na każdy kilogram mięsa
  • łyżeczka ziaren pieprzu
  • 6 jagód jałowca
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz

Sposób wykonania marynaty:
Pokroić jarzyny i cebulę, czosnek poddusić na 2 łyżkach oliwy. Dodać sól, pieprz, jałowiec, listki laurowe, ocet i wino, sos sojowy gotować przez 15 minut. Ostudzić
Marynowanie:
Zalewą zalać mięso. Przykryć, odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce. Kilkakrotnie w ciągu dnia odwracać.
Pieczenie:

Udziec obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Przełożyć do brytfanny, Wlać marynatę, wstawić do wygrzanego do 180 – 200 stopni C piekarnika. Piec 20 minut na każde pół kilograma wagi mięsa polewając sosem. Podać w całości na desce, odkroiwszy kila pierwszych plastrów. Obok położyć gałązki jałowca. Jeśli podajemy na gorąco w sosjerce podać zredukowany i zagęszczony zasmażką sos z pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *