Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w ziołach i boczku

Składniki:


• 1,5 kg schabu środkowego z kością
• łyżka rozmarynu
• 1/2 łyżki tymianku
• 3 listki szałwi
• łyżka oregano
• pęczek natki pietruszki
• 2 – 3 ząbki czosnku
• 25 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach
• szklanka bulionu
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Schab oddzielić od kości, kość zachować. Mięso opłukać, osuszyć. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Natkę oraz szałwię umyć, posiekać. Igły rozmarynu zgnieść w moździerzu. Zioła, natkę i czosnek wymieszać ze szczyptą soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Tą mieszanką natrzeć mięso, ułożyć na kości. Wierzch i boki przykryć plastrami boczku. Całość mocno obwiązać bawełnianą nicią i włożyć do brytfanny.
Mięso podlać 1/2 szklanki bulionu. Piec 10 minut w temperaturze 220ºC, następnie zmniejszyć temperaturę do 200ºC i piec jeszcze około godziny, skrapiając pozostałym bulionem i powstałym sosem.
Gotową pieczeń pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Przełożyć na półmisek, usunąć nici, mięso pokroić na plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *