Składniki:
• 80 dag wołowiny
• 1 cebula
• 1 strączek zielonej papryczki chili
• 2 strączki czerwonej papryczki chili
• 1 szklanka bulionu z kostki
• 1/2 pęczka natki pietruszki
• 3 łyżki oleju
• sól
Sposób przyrządzenia:
Chili umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski.
Cebulę obrać, posiekać. Połowę oleju rozgrzać na patelni, zrumienić cebulę. Następnie dodać paprykę, wlać bulion, dusić na małym ogniu 30 minut. Na drugiej patelni rozgrzać resztę oleju, włożyć pokrojone w kostkę mięso i oprószyć solą i pieprzem. Smażyć 10 minut, co jakiś czas mięso wymieszać. Wołowinę dodać do papryki, wymieszać, przyprawić do smaku solą i dusić do miękkości (około 20 minut).
Natkę opłukać, posiekać, posypać potrawę.