Składniki:
-
- 3 dag. drożdży
- 200 g. mąki
- woda
- mleko
- sól, pieprz
- 20 dag sera
- 20 dag pieczarek
- oregano
- oliwki
- szynka
Sposób przyrządzenia:
Drożdże, razem z połową zawartości wody i mleka ugnieść stopniowo dodając 70 dag mąki do zrobienia rozczynu. Powstały rozczyn odstawić do pod-rosnięcia o 100% w miarę ciepłym miejscu. Wtedy, gdy rozczyn podrośnie trzeba go dodać do pozostałej ilości mąki, dolewając wodę i mleko. Zarobić ciasto. Odstawic do podrośniecia. W międzyczasie potrzeć ser oraz poddusić pieczarki. Gdy ciasto podrosnie posypać serem i pieczarkami, szynka i oliwkami, doprawiając oreganem. Wsadzić do rozgrzanego piekarnika w temp. 180 stopni na ok 40 min ( w zależności od grubości ciasta ). Przed podaniem polać ketchupem.
SMACZNEGO !!!!!
2 comments for “Pizza Standarde”