Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnie świata

Stek z łososia norweskiego w papilocie

Składniki: (10 porcji) dzwonek z łososia norweskiego – 1,8 kg Marynata: czosnek – 0,05 kg olej – 0,10 l wino białe wytrawne – 0,15 l jarzynka cytryna pergamin Sposób przyrządzenia: Łososia pokrojonego w dzwonka marynujemy z czosnkiem, olejem, jarzynką i białym winem. Pozostawiamy na mniej więcej 3 godziny. Zawijamy w pergamin wysmarowany olejem i pieczemy…

Mintaj dla dwojga

Filety z mintaja opłukać, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Pokrojoną w kostkę cebulę dusić przez chwilę na maśle, dodać paprykę mieloną, dodać obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, a następnie dodać kawałki ryby. Wszystko razem dusić przez 5 min. stale mieszając. Następnie zalać wodą, dodać wino białe półsłodkie, przyprawę…

Ryba po kantońsku

Składniki: 30 dag ryby (okoń, pstrąg, sandacz lub inna o zwartych mięśniach) 20 dag pokrojonych warzyw kawałek imbiru oliwa sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, sprawić i osuszyć, Rybę pokrajać w paseczki, podobnie jak warzywa i imbir. Rozgarzać oliwę, smażyć w niej partiami warzywa i rybę. Wyjąć na żaroodporny półmisek, posypać solą i pieprzem,…

Sałatka fortel!

Składniki: czerwona papryka 3-4 pomidory oliwki ser feta makaron muszelki Sos: koncentrat pomidorowy 5-lyzek oleju zioła prowansalskie pieprz Sposób przygotowania: Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do miski, z pomidorów zdejmujemy skórkę kroimy w kostkę dorzucamy. Ugotowany makaron dodajemy, do tego dorzucamy oliwki przekrajane w pół, oraz w kostkę pokrojony ser feta. W miedzy czasie przygotowujemy…

Sałatka Czosnkowa!!

Jest to super sałatka łatwa i szybka! Składniki: 3 serki farmerskie lub wiejskie 3 łyżki majonezu 5-6 ząbków czosnku sos(najlepiej kim-lan)słodko-pikantny puszka tuńczyka(w sosie własnym) opakowanie krakersów   Sposób przygotowania: Serki dodać do miseczki, dodać majonez, zgnieść czosnek dodać i wszystko wymieszac. Na górę wylewany sos, równomiernie smarujemy na koniec na gore dodajemy rozdrobnionego tuńczyka.…