Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jednogarnkowe

Dania "jednogarnkowe" jak bigosy, fasolki, etc

Polska tortilla

Składniki: • salami 15 dkg • ziemniaki 2-3 sztuki • jajka 4 sztuki • sól i pieprz ziołowy do smaku • czosnek granulowany do smaku Sposób wykonania: Jajka należy roztrzepać i wsypać do nich przyprawy. Obrane ziemniaki kroimy w plasterki niezbyt grube, salami też kroimy. Osobno dobrze przesmażamy. Łączymy razem na patelni, zalewamy jajeczną masą…

Meksykański kociołek

Składniki: 50 dkg mięsa mielonego 1 duża cebula 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów całych w zalewie 1 papryka 1 papryczka chili koncentrat pomidorowy bazylia sól, pieprz Sposób wykonania: Cebule podsmażyć, dodać mięso. Smażyć i mieszając ( można ulepić w mięso w małe kuleczki)aż straci różowy kolor. Podlać wodą i dusić mięso. Dodać pomidory…

Ziemniaczana zapiekanka emigranta

Składniki: 4 duże ugotowane w mundurkach ziemniaki 50 dkg pikantnej kiełbasy 1 grubo pokrojona cebula 2 łyżki oliwy sól, pieprz, papryka Jajka z wody: Składniki: 2 lub 4 jajka 1 łyżka octu 3 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Zacznę od sposobu gotowania ziemniaków. Wyszorowane szczoteczką ziemniaki zalewam wodą, doprowadzam do wrzenia i po 20 minutach gotowania…

Irlandzka zapiekanka mięsna

Składniki: 2 kg mięsa bez kości 4 dag wędzonego boczku 1 kg ziemniaków 60 dag marchewek 25 dag cebuli 1 pęczek świeżego lub 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki oleju 3-4 szklanki bulionu sól pieprz Sposób przyrządzania: Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Boczek pokrój w paseczki, ziemniaki i marchewki w grube plasterki, cebule…

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

Składniki: 40 dkg fasolki szparagowej 40 dkg dowolnego mięsa pieczonego 2 łyżki masła 1 jajko 1 cebula 1 szklanka rosołu posiekana zielona pietruszka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Bulion doprowadzić do wrzenia, włożyć fasolkę, gotować przez 10 minut ( musi być chrupiąca ale nie twarda), odcedzić. Mięso pokroić na…