Składniki: • salami 15 dkg • ziemniaki 2-3 sztuki • jajka 4 sztuki • sól i pieprz ziołowy do smaku • czosnek granulowany do smaku Sposób wykonania: Jajka należy roztrzepać i wsypać do nich przyprawy. Obrane ziemniaki kroimy w plasterki niezbyt grube, salami też kroimy. Osobno dobrze przesmażamy. Łączymy razem na patelni, zalewamy jajeczną masą…
Kategoria: Jednogarnkowe
Jednogarnkowe
Meksykański kociołek
by yorkshre • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg mięsa mielonego 1 duża cebula 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów całych w zalewie 1 papryka 1 papryczka chili koncentrat pomidorowy bazylia sól, pieprz Sposób wykonania: Cebule podsmażyć, dodać mięso. Smażyć i mieszając ( można ulepić w mięso w małe kuleczki)aż straci różowy kolor. Podlać wodą i dusić mięso. Dodać pomidory…
Jednogarnkowe
Ziemniaczana zapiekanka emigranta
by emigrant • • 0 Comments
Składniki: 4 duże ugotowane w mundurkach ziemniaki 50 dkg pikantnej kiełbasy 1 grubo pokrojona cebula 2 łyżki oliwy sól, pieprz, papryka Jajka z wody: Składniki: 2 lub 4 jajka 1 łyżka octu 3 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Zacznę od sposobu gotowania ziemniaków. Wyszorowane szczoteczką ziemniaki zalewam wodą, doprowadzam do wrzenia i po 20 minutach gotowania…
Jednogarnkowe
Irlandzka zapiekanka mięsna
by Joanna za KAS • • 0 Comments
Składniki: 2 kg mięsa bez kości 4 dag wędzonego boczku 1 kg ziemniaków 60 dag marchewek 25 dag cebuli 1 pęczek świeżego lub 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki oleju 3-4 szklanki bulionu sól pieprz Sposób przyrządzania: Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Boczek pokrój w paseczki, ziemniaki i marchewki w grube plasterki, cebule…
Jednogarnkowe
Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg fasolki szparagowej 40 dkg dowolnego mięsa pieczonego 2 łyżki masła 1 jajko 1 cebula 1 szklanka rosołu posiekana zielona pietruszka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Bulion doprowadzić do wrzenia, włożyć fasolkę, gotować przez 10 minut ( musi być chrupiąca ale nie twarda), odcedzić. Mięso pokroić na…