Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jednogarnkowe

Dania "jednogarnkowe" jak bigosy, fasolki, etc

Ziemniaki zapiekane z serem brie

Składniki: 8 dużych ziemniaków w łupinach 3 opakowania sera brie 125 g 8 plastrów bekonu lub boczku pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem pieprz rozmaryn Przygotowanie: Umyte ziemniaki w łupinach zawinąć w folię aluminiową. Piec w piecu w temperaturze 180°C przez około 45 min. Wyjąć z folii, ostudzić, przekroić na pół i delikatnie wydrążyć. Drobno pokrojoną…

Szybka chińszczyzna

Składniki: pierś z kurczaka opakowanie "Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną" 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki cury 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 kostka rosołu drobiowego 3 łyżki keczapu łagodnego 4 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 5 łyżek ziarna sezamowego Sos: ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę…

Zapiekanka z selerów

Składniki: 750 g selerów z nacią 750 g ziemniaków 2 kości wołowe ze szpikiem anyżek 3/4 szklanki śmietany 150 g twardego sera Sposób przyrządzenia: Odciąć nać z selerów, umyć, drobno posiekać, selery umyć, obrać i pokrajać w kawałki. Obrane ziemniaki pokrajać w plasterki i ugotować w osolonej wodzie. Ułożyć na wysmarowanym masłem półmisku do zapiekania.…

Zapiekanka myśliwska

Składniki: 1 kg ziemniaków 800 g cebuli 500 g mięsa z dziczyzny (sarna, zając) lub 400 g mięsa wołowego 200 g masła pół szklanki śmietany listek laurowy 2—3 goździki po 2—3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego 4 ogórki konserwowe tarta bułka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: Jeżeli nie ma mięsa z dziczyzny, zamarynować…

Biała kiełbasa z fasolą

Składniki: ½ kg białej lub innej kiełbasy 1 szklanka fasoli konserwowej ½ szklanki pokrojonej cebuli ½ szklanki oczyszczonej, pokrojonej papryki 3 pokrojone w kostkę pomidory 1/3 szklanki pikantnego keczupu 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Białe kiełbaski nakłuć widelcem, zalać w rondlu wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 minut na bardzo małym ogniu.…