Składniki: 50 dag mięsa wołowego bez kości 25 dag mięsa wieprzowego i baraniego bez kości 15 dag słoniny 3 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka utłuczonego kminku sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i…
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone i 1 żółta papryka 3 pomidory 2 duże pieczarki 1 cebula 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy łyżeczka chilli 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę poszatkować i podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę piersi z kurczaka.…
Składniki: 40 dag ugotowanego mięsa z rosołu 2 zielone ogórki 3 papryki (zielona, czerwona, żółta) 3 duże ziemniaki 25 dag pieczarek 2 cebule 1 szklanka rosołu (lub bulion w kostce) 5-6 pomidorów natka pietruszki olej czober cukier, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski, pieczarki podzielić na ćwiartki,…
To jest zmodyfikowana przeze mnie (czytaj: uproszczona) wersja tego słynnego gulaszu. Jest to naprawdę świetny gulasz o wyrazistym smaku, dodatek kminku i kapusty doskonale harmonizuje z wieprzowiną.
Składniki: