Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kocioł Cygana

Składniki:

    • 40 dag ugotowanego mięsa z rosołu
    • 2 zielone ogórki
    • 3 papryki (zielona, czerwona, żółta)
    • 3 duże ziemniaki
    • 25 dag pieczarek
    • 2 cebule
    • 1 szklanka rosołu (lub bulion w kostce)
    • 5-6 pomidorów
    • natka pietruszki
    • olej
    • czober
    • cukier, sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki obrać, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski, pieczarki podzielić na ćwiartki, cebulę posiekać .Ziemniaki pokroić w kostkę. Tak samo pokroić mięso i pomidory po sparzeniu i zdjęciu skórki. W dużym płaskim garnku zeszklić cebulę, włożyć ziemniaki, ogórki i paprykę, wymieszać, chwilę smażyć, a potem wrzucić pieczarki, wlać bulion i dusić razem 10 min. Włożyć mięso oraz wszystkie przyprawy, dusić 30 min. Pod koniec duszenia wrzucić pomidory i posypać pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *