Składniki:
- 40 dag ugotowanego mięsa z rosołu
- 2 zielone ogórki
- 3 papryki (zielona, czerwona, żółta)
- 3 duże ziemniaki
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 1 szklanka rosołu (lub bulion w kostce)
- 5-6 pomidorów
- natka pietruszki
- olej
- czober
- cukier, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ogórki obrać, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, pokroić w paski, pieczarki podzielić na ćwiartki, cebulę posiekać .Ziemniaki pokroić w kostkę. Tak samo pokroić mięso i pomidory po sparzeniu i zdjęciu skórki. W dużym płaskim garnku zeszklić cebulę, włożyć ziemniaki, ogórki i paprykę, wymieszać, chwilę smażyć, a potem wrzucić pieczarki, wlać bulion i dusić razem 10 min. Włożyć mięso oraz wszystkie przyprawy, dusić 30 min. Pod koniec duszenia wrzucić pomidory i posypać pietruszką.