Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa z fasolą

Składniki:

    • ½ kg białej lub innej kiełbasy
    • 1 szklanka fasoli konserwowej
    • ½ szklanki pokrojonej cebuli
    • ½ szklanki oczyszczonej, pokrojonej papryki
    • 3 pokrojone w kostkę pomidory
    • 1/3 szklanki pikantnego keczupu
    • 2 łyżki oleju
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Białe kiełbaski nakłuć widelcem, zalać w rondlu wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 minut na bardzo małym ogniu. Można też kiełbaski usmażyć. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i paprykę, przesmażyć mieszając, po kilku minutach dodać pozostałe składniki, wymieszać, przyprawić do smaku, dusić 5 minut. Do tak przygotowanej fasoli dodać sparzone kiełbaski, dusić razem jeszcze 5 minut. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *