Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka myśliwska

Składniki:

    • 1 kg ziemniaków
    • 800 g cebuli
    • 500 g mięsa z dziczyzny (sarna, zając) lub
    • 400 g mięsa wołowego
    • 200 g masła
    • pół szklanki śmietany
    • listek laurowy
    • 2—3 goździki
    • po 2—3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    • 4 ogórki konserwowe
    • tarta bułka
    • sól, pieprz
    • szczypta gałki muszkatołowej


    Sposób przyrządzenia:
    Jeżeli nie ma mięsa z dziczyzny, zamarynować na dobę mięso wołowe, posolić, obłożyć plasterkami jednej cebuli, polać zagotowaną zaprawą (woda z octem + przyprawy). Mięso wyjęte z marynaty obsmażyć na tłuszczu wraz z posiekaną świeżą cebulą, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić ok. 45 minut pod przykryciem. W tym czasie ugotować ziemniaki, odcedzić, utrzeć z masłem (zostawić łyżkę) i gałką muszkatołową. Żaroodporny półmisek nasmarować masłem, wysypać tartą bułką, ułożyć część puree ziemniaczanego, na nim pokrajane w plastry mięso, na nim cebulę i marynaty oraz pokrajane w plasterki ogórki. Wierzchnią warstwę powinny stanowić ziemniaki posypane tartą bułką i wiórkami masła. Zapiekać 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *