Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczana zapiekanka emigranta

Składniki:

    • 4 duże ugotowane w mundurkach ziemniaki
    • 50 dkg pikantnej kiełbasy
    • 1 grubo pokrojona cebula
    • 2 łyżki oliwy
    • sól, pieprz, papryka

    Jajka z wody:

    Składniki:

      • 2 lub 4 jajka
      • 1 łyżka octu
      • 3 szklanki wody


      Sposób przyrządzenia:
      Zacznę od sposobu gotowania ziemniaków. Wyszorowane szczoteczką ziemniaki zalewam wodą, doprowadzam do wrzenia i po 20 minutach gotowania odstawiam aby wystygły w wodzie w której się gotowały. Dzięki temu zabiegowi ziemniaki nie będą się rozpadały podczas smażenia.
      Ziemniaki obieram ze skórki i kroję w plastry lub grubą kostkę. Na dużej patelni rozgrzewam oliwę, dodaję ziemniaki i dokładnie je obrumieniam. Do tak przygotowanych ziemniaków dodaję cebulę i pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę i powoli smarze przez około 15 minut, delikatnie mieszając. Po 10 minutach zapiekankę przyprawiamy. Pora na przygotowanie jajek. Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ocet i powoli wlewamy pojedynczo jajka. Woda musi wrzeć powolutku. Jajka gotujemy około 4 minut. Ziemniaki wykładamy na dwa talerze i łyżką cedzakową wyjmujemy jajka dając 1 lub dwa na porcję. Na zakończenie przyprawiamy jajka i po dodaniu zielonych akcentów podajemy zapiekankę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *