Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Meksykański kociołek

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 1 puszka pomidorów całych w zalewie
  • 1 papryka
  • 1 papryczka chili
  • koncentrat pomidorowy
  • bazylia
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebule podsmażyć, dodać mięso. Smażyć i mieszając ( można ulepić w mięso w małe kuleczki)aż straci różowy kolor. Podlać wodą i dusić mięso. Dodać pomidory w puszce. Dalej dusić. Pokroić w kostkę paprykę słodką i dodać do mięsa. Papryczkę pokroić w cienkie paski i dodać do mięsa również. I dusić aż papryka zmięknie. Kiedy mięso jest miękkie dodać fasolę czerwoną. Oraz koncentrat pomidorowy dla smaku i koloru. Chwile poddusić jeśli potrawa nie jest zbyt ostra można dodać oprócz pieprzu szczyptę ostrej papryki w proszku. Przyprawić bazylią, solą i pieprzem. Można dodać również czosnek dla podkreślenia smaku i zapachu potrawy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *