Składniki:
- 50 dkg ugotowanej fasolki szparagowej
- 1 łyżka oleju
- ¼ szklanki pokrojonej drobno cebulki dymki
- 10 dkg małych pieczarek
- ½ szklanki płatków migdałowych
Dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka pasty pomidorowej
- 2 łyżki przegotowanej wody
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 rozgnieciony w prasce ząbek czosnku
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki i dymkę, smażyć mieszając około 2 minuty, wyłożyć na ręcznik papierowy aby obsączyć z nadmiaru tłuszczu. W salaterce wymieszać fasolkę z pieczarkami, polać dokładnie wymieszanym dressingiem, posypać płatkami migdałów.