Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora, selera i ogórków

Składniki:

  • 50 dkg ugotowanych różyczek kalafiora
  • 1 ogórek
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1/3 szklanki orzechów nerkowca
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku
  • ¼ szklanki majonezu
  • ¼ szklanki jogurtu
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:

Ogórka obrać, pokroić w grubą kostkę. Łodygi selera pokroić po skosie w kawałki. Orzechy nerkowca zrumienić na suchej patelni. Różyczki kalafiora, selera i ogórka przyprawić solą i białym pieprzem, odstawić na 30 minut, osuszyć papierowym ręcznikiem. Tak przygotowane składniki sałatki skomponować w szklanej salaterce. Polać majonezem wymieszanym z jogurtem, obsypać uprażonymi orzechami i zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *