Składniki:
- 10 dag marchwi
- 20 dag gotowanych ziemniaków
- 15 dag młodej zielonej cebuli
- 15 dag czerwonych buraczków
- 30 dag ogórków
- 10 dag miodu
Składniki:
Składniki: 1 brokuł 1 cukinia 20 dag fasolki szparagowej 2 jajka 1 szczypior 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku sojowego 1 łyżka sosu śliwkowego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Brokuła podzielić na różyczki, cukinię przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki a fasolkę na ukośne kawałki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, po czym je…
Składniki: 1 op szparagów 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Z oczyszczonych szparagów odciąć zdrewniałe końce. Gotować na pionowo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć bułkę tartą na złoto. Miękkie szparagi odcedzić, przełożyć na talerz i oprószyć pieprzem. Przed podaniem polać zarumienioną…
Składniki: 1 bakłażan 1 łyżeczka posiekanych listków mięty 1 łyżeczka posiekanego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka białego octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obranego bakłażana pokroić na kawałki, które oprószyć solą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie gotować na parze około 10 minut do miękkości. Wówczas…
Składniki: 3 łyżki octu 1 ½ łyżeczki soli 1/3 szkl oliwy z oliwek 1/8 łyżeczki ostrego sosu chili 2 ząbki czosnku 5 puszek białej fasoli puszka ciecierzycy ½ szkl posiekanej papryczki pimento ½ szkl posiekanej dymki liście sałaty Sposób wykonania: Ocet wymieszać z solą, aż sól się rozpuści, wówczas dodać oliwę, sos chili oraz przeciśnięty…