Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gotowanej cukinii, brokuła i fasolki szparagowej

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 cukinia
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 1 szczypior
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku sojowego
  • 1 łyżka sosu śliwkowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Brokuła podzielić na różyczki, cukinię przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki a fasolkę na ukośne kawałki.
Warzywa ugotować w osolonej wodzie, po czym je odcedzić i przełożyć do salaterki.
Następnie majonez wymieszać z sosem sojowym i sosem śliwkowym.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Sosem polać sałatkę i na koniec udekorować cząstkami ugotowanego an twardo jajka oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *