Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli i ciecierzycy

Składniki:

  • 3 łyżki octu
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1/3 szkl oliwy z oliwek
  • 1/8 łyżeczki ostrego sosu chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 puszek białej fasoli
  • puszka ciecierzycy
  • ½ szkl posiekanej papryczki pimento
  • ½ szkl posiekanej dymki
  • liście sałaty

Sposób wykonania:
Ocet wymieszać z solą, aż sól się rozpuści, wówczas dodać oliwę, sos chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać ciecierzycę odsączona z zalewy, paprykę, również odcedzoną z zalewy, posiekaną papryczkę oraz dymkę.
Wymieszać i wstawić do lodówki pod przykryciem na kilka godzin.
Po tym czasie przełożyć sałatkę do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *