Składniki:
- ¼ szkl musztardy
- ½ szkl czerwonego octu winnego
- 1/8 szkl białego octu winnego
- żółtko jajka
- ¾ szkl oleju sałatkowego
- sok z 1 limetki
- ¼ szkl miodu
- ¼ szkl listków trybuli
- ¼ szkl listków bazylii
- ¼ szkl liści oregano
- ½ łyżeczki natki pietruszki
- ½ ząbka czosnku
- ½ łyżeczki białego pieprzu
- ½ łyżeczki soli
- łyżka posiekanego koperku
Sposób wykonania:
Musztardę wymieszać z octem po czym nie przerywając mieszania dodawać żółtka a następnie wlewać stopniowo olej.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze miód oraz sok z limety.
Na koniec wrzucić jeszcze trybulę, bazylię, oregano, natkę pietruszki, posiekany czosnek oraz koperek.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.