Składniki:
- 2 paczki japońskiego makaronu ramen
- 2 łyżki oleju sezamowego
- ¼ szkl migdałów w płatkach
- ¼ szkl nasion sezamu
- 8 dymek
- główka kapusty
- ¼ szkl cukru
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- ½ szkl oleju arachidowego
- 6 łyżek octu ryżowego
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju sezamowym przesmażyć sezam oraz płatki migdałowe, wówczas dodać posiekaną cebulę oraz poszatkowaną kapustę.
Trzymać na małym ogniu, aż cebula się zazłoci, wówczas dodać połamany na mniejsze kawałki makaron.
Następnie olej arachidowy wymieszać z cukrem, solą, pieprzem oraz octem po czym wylać go na patelnię.
Dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze chwilę aż całość się podgrzeje.