- 30 dag czerwonej fasoli
- 20 dag kości
- 30 dag boczku
- 20 dag włoszczyzny
- 5 dag cebuli
- 3 dag tłuszczu
- 2 ¼ l wody
- 2 dag mąki
- 1 ząbek czosnku
- majeranek
- sól
Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Do miseczki przełożyć fasolę razem z połową zalewy. Dodać cebulę, czosnek oraz imbir. Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos.…
Składniki: 25 dag czerwonej fasoli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 cebulki szalotki 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia czosnek przecisnąć przez praskę po czym dodać do niego…
Składniki: 1 kg świeżego łososia 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy. Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz…