Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z czerwonej fasoli z imbirem

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka imbiru
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do miseczki przełożyć fasolę razem z połową zalewy.
Dodać cebulę, czosnek oraz imbir.
Całość dokładnie zmiksować na jednolity sos.
Wówczas dodać jeszcze białe wino, olej sezamowy oraz oliwę z oliwek.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *