Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karasie w śmietanie z koperkiem

Składniki:

  • 1 kg karasi
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki mąki
  • ½ szkl śmietany
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Karasie dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki.
Oprószyć je solą i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wówczas zalać ryby bulionem i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie wlać śmietanę.
Doprawić do smaku pieprzem i gotować kolejne 5 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *