Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz zapiekany z kapustą kwaszoną

Składniki:

  • 40 dag filetów z dorsza
  • 1 cebula
  • 30 dag kapusty kwaszonej
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
Dodać poszatkowaną kapustę i zalać całość bulionem warzywnym.
Dodać zioła prowansalskie, pokruszony listek laurowy oraz pieprz.
Trzymać na małym ogniu do miękkości składników.
Wówczas ułożyć na wierzchu filety pokrojone na mniejsze kawałki i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Przed podaniem rybę ułożyć na kapuście i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *