Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś w sosie z fasoli

Składniki:

  • 1 kg świeżego łososia
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka posiekanego  imbiru
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wytrawnego białego wina
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  •  

Sposób wykonania:
Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy.
Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz czosnek.
Dodać jeszcze 2 łyżki białego wina, łyżeczkę oleju sezamowego oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie zmiksować na gładki sos.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Do powstałego sosu włożyć oczyszczonego łososia i odstawić pod przykryciem na 2 godziny.
Po tym czasie piec  łososia na grillu w trakcie polewając go fasolowym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *