Składniki: 25 dag czerwonej fasoli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 cebulki szalotki 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 ketchupu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia gotować do miękkości około 1 godziny. Pod koniec gotowania osolić do…
Tag: czerwona fasola
Listy
Gęsta zupa z mieloną wołowiną, fasolą i kukurydzą
by Karolina Nocka • • 0 Comments
Składniki:
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- 1 łyżka oleju
- 50 dkg mielonej wołowiny
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 1 oczyszczona, pokrojona w kostkę czerwona papryka
- 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 1 duży, pokrojony w kostkę pomidor
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowanej
- 1 szklanka kukurydzy konserwowanej
- tarty żółty ser
Listy
Sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy
by Jan Chrostowski • • 0 Comments
Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 20 dag szynki 20 dag żółtego sera 20 dag ogórków konserwowych 20 dag papryki konserwowej 1 por majonez sól pieprz papryka w proszku Sposób wykonania: Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Następnie szynkę pokroić w paski a ser w kostkę. Natomiast ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski a…
Listy
Sałatka ryżowa z fasolką
by Julia Mizera • • 0 Comments
Składniki: 100 g ryżu 100 g czerwonej fasoli z puszki mała cebula strąk czerwonej papryki 50 g kukurydzy z puszki pomarańcza, łyżka soku cytrynowego 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Fasolę namoczoną wcześniej w wodzie również ugotować. Cebule posiekać, paprykę pokroić w paski, obraną pomarańcze podzielić na cząstki…
Listy
Sałatka z fasoli, pomidora i papryki
by Klaudia Kozińska • • 0 Comments
Składniki garść ugotowanej fasoli Jasiek 1 pomidor ¼ żółtej papryki ¼ czerwonej papryki ząbek czosnku kilka liści świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz Sposób wykonania: Do fasoli dodać pomidora pokrojonego na ćwiartki, papryki w paski oraz posiekany czosnek. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku pieprzem oraz oliwą i udekorować listkami bazylii.