Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsta zupa z mieloną wołowiną, fasolą i kukurydzą

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu mięsnego
  • 1 łyżka oleju
  • 50 dkg mielonej wołowiny
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 1 oczyszczona, pokrojona w kostkę czerwona papryka
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 duży, pokrojony w kostkę pomidor
  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowanej
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowanej
  • tarty żółty ser

Sposób przyrządzenia:
W rondlu podgrzać olej, dodać paprykę, cebulę i czosnek, smażyć mieszając 3 minuty. Dodać mielone mięso i smażyć aż lekko zbrązowieje. Rozgnieść widelcem grudki mięsa. Do rondla dodać chili, kminek i pieprz kajeński, smażyć mieszając 1 minutę. Dodać bulion i pomidora, przykryć i powoli gotować 30 minut.  Dodać wypłukaną fasolę i kukurydzę, gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić i podawać posypaną tartym serem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *