Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ostra

Piekielne żeberka

 

Składniki:

 

  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • oliwa

Marynata:

  • łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • łyżeczka pieprzu cayenne
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ szklanki piwa

Gęsta zupa z mieloną wołowiną, fasolą i kukurydzą

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu mięsnego
  • 1 łyżka oleju
  • 50 dkg mielonej wołowiny
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 1 oczyszczona, pokrojona w kostkę czerwona papryka
  • 2 pokrojone drobno ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 duży, pokrojony w kostkę pomidor
  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowanej
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowanej
  • tarty żółty ser

Kiełbaski musztardowe w plastrach boczku Iwony

Składniki: ½ szklanki startego parmezanu ½ szklanki rzeżuchy ½ łyżeczki białego pieprzu 3 łyżki ostrej musztardy 4 kiełbaski na grilla 4 cienkie plastry chudego boczku Sposób przyrządzenia: Utarty ser, posiekaną rzeżuchę, pieprz, wymieszać z musztardą. Kiełbaski naciąć wzdłuż i napełnić masą, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami i grillować. Podawać z zieloną sałatą.