Składniki:
-
- 6 kawałków białej kiełbasy
- 6 plastrów ananasa z puszki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 3 łyżki miodu płynnego
- olej
- 3 łyżki spirytusu
Składniki: 4 główki młodej kapusty Bok Choy 4 łyżki posiekanych, prażonych orzechów nerkowca Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu chili 2 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego 1 łyżka cukru 4 drobno posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umytą i osuszoną kapustę przekroić wzdłuż na połowę, ułożyć po 2 połówki…
Składniki: 1 kg suchych czerwonych papryczek chili 5 dkg nasion kolendry 10 dkg khmeli sunęli szczypta mielonego cynamonu 20 dkg orzechów włoskich 30 dkg soli morskiej 30 dkg czosnku Sposób przyrządzenia: Pozbawione końcówek (szypułek) papryczki zalać zimną wodą i odstawić na 60 minut, odcedzić. Dodać pozostałe składniki i 3 krotnie zmielić w maszynce do mięsa,…
Składniki: 5 kg pomidorów 1 kg słodkiej papryki 50 dkg tartego chrzanu 30 dkg czosnku 5 papryczek chili 2 szklanki octu 2 szklanki cukru 1 szklanka soli Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu wymieszać zmielone warzywa z…
Składniki: 5 kg pomidorów 2 kg kwaśnych jabłek 2 kg marchwi 2 kg słodkiej papryki 30 dkg papryczek chili 30 dkg czosnku 1 litr oleju 3 łyżki soli Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek, jabłka i marchewkę obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu…