Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna młoda kapusta Bok Choy z grilla

Składniki:

    • 4 główki młodej kapusty Bok Choy
    • 4 łyżki posiekanych, prażonych orzechów nerkowca

    Marynata:

    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki sosu chili
    • 2 łyżki oleju
    • 2 łyżki octu winnego
    • 1 łyżka cukru
    • 4 drobno posiekane ząbki czosnku


    Sposób przyrządzenia:

    Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umytą i osuszoną kapustę przekroić wzdłuż na połowę, ułożyć po 2 połówki na dużym kawałku folii aluminiowej, posmarować używając pędzelka marynatą, szczelnie zawinąć w folię, odłożyć na 15 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 5 minut, wyłożyć na talerze, posypać orzechami i polać resztą marynaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *