Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • 20 dag szynki
  • 20 dag żółtego sera
  • 20 dag ogórków konserwowych
  • 20 dag papryki konserwowej
  • 1 por
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Sposób wykonania:

  1. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Następnie szynkę pokroić w paski a ser w kostkę.
    Natomiast ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski a pora w krążki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Polać całość majonezem i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *