Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i pieczarek

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej
  • 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag)
  • 2 średnie pomidory (ok. 30 dag)
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • przyprawa Gyros
  • sól
  • pieprz
  • 3 liście zielonej sałaty

    Sposób wykonania:

    Kapustę pekińską poszatkować.
    Następnie kurczaka ugotować w wodzie lub podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym pokroić je w kostkę.
    Następnie pomidory pokroić na ćwiartki a pieczarki na plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać z majonezem i doprawić do smaku przyprawą do grosa, solą oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *