Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona fasola

Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą

Składniki: 1 woreczek ryżu 1 puszka czerwonej fasoli 1 pomidor 1 ogórek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Woreczek ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie fasole odcedzić z zalewy, pomidora pokroić na cząstki a ogórka w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku oliwą, posiekanym…

Sałatka z konserwowej cebulki z fasolą

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik cebulki konserwowej 15 dag żółtego sera 1 słoik selera konserwowego 2 ząbki czosnku sól pieprz śmietana Sposób wykonania: Fasolkę, cebulę i seler odsączyć z zalewy po czym wymieszać razem. Dodać jeszcze posiekany czosnek oraz pokrojony w kostkę ser. Całość dokładnie wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą…

Pasta fasolowo-grzybowa

Składniki: puszka czerwonej fasoli garść marynowanych pieczarek ½ czerwonej papryki natka pietruszki sól pieprz ocet Sposób wykonania: Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich  fasolę oraz natkę pietruszki i całość dokładnie zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku octem, solą oraz pieprzem.

Czerwona fasola z czosnkiem

Składniki: 50 dkg czerwonej fasoli 1 łyżka drobno posiekanej naci pietruszki 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. W rondlu rozgrzać masło, dodać fasolę, posiekaną zieleninę i drobno…