Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mintaj dla dwojga

Filety z mintaja opłukać, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Pokrojoną w kostkę cebulę dusić przez chwilę na maśle, dodać paprykę mieloną, dodać obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, a następnie dodać kawałki ryby. Wszystko razem dusić przez 5 min. stale mieszając. Następnie zalać wodą, dodać wino białe półsłodkie, przyprawę i gotować przez 15 min. Mąkę rozrobić w zimnej wodzie, dodać do sosu, gotować jeszcze 5-8 min. Na koniec wymieszać ze śmietaną i koperkiem (NAJLEPIEJ ŚWIEŻYM)oraz doprawić solą i pieprzem DO SMAKU. Rybę podawać polana sosem z lampką wina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *