Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretkowa tęcza

Składniki ciasto:

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki
  • szczypta soli

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodawać powoli cukier i ubijać dalej do rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i chwilę ubijać na końcu dodać mąkę i delikatnie wymieszać nie za pomocą miksera. Blaszkę wysmarować masłem posypać mąką. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Składniki masa:

  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka malina
  • 2 galaretki agrestowe
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • 20 dkg cukru pudru s
  • zczypta soli
  • 6 łyżek żelatyny spożywczej
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki mleka

Sposób przyrządzenia:
2 galaretki cytrynową i malinową rozpuśćić osobno w 0,400 ml wody i odstawić w płaskim naczyniu do zastygnięcia. Śmietanę podzielić na 2 części. Do jednej części dodać 10 dkg cukru, 0,5 cukru waniliowego, szczyptę soli i ubić na sztywno. Połowę mleka zagotować i zalać nim 3 łyżki żelatyny, i dobrze rozpuścić. W między czasie pokroić galaretkę cytrynową i dodać do ubitej wcześniej śmietany, oraz rozpuszczoną żaletynę. Dokłanie wszystko wymieszać.
Prace finalne:
Wylać na upieczony i napączowany dowolnie biszkopt. Wstawić do lodówki, identycznie postępować z drugą połówką śmietany kremówki z tym, że dodać galaretkę malinową. Wylać na poprzenią masę, gdy wszystko zastygnie, zalać wcześniej przygotowanymi galeratkami agrestowymi. Pozostawić do zastygnięcia. ps. Placek ten uwielbiają dzieci:).

1 comment for “Galaretkowa tęcza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *