Składniki: 6 filetów z morszczuka 6 cebul szalotek 1 ząbek czosnku 1 gałązka pietruszki 1 szklanka wina białego 1 szklanka śmietany 1 łyżka masła 3 duże ziemniaki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z morszczuka rozmrozić przez noc na dolnej półce lodówki, umyć, osuszyć. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę. W naczyniu żaroodpornym umieścić ziemniaki i…
Tag: z morszczuka
Ryby
Morszczuk zapiekany po bermudzku
by Krystyna • • 0 Comments
Jednogarnkowe
Mintaj dla dwojga
by darek_tomek • • 0 Comments
Filety z mintaja opłukać, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Pokrojoną w kostkę cebulę dusić przez chwilę na maśle, dodać paprykę mieloną, dodać obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, a następnie dodać kawałki ryby. Wszystko razem dusić przez 5 min. stale mieszając. Następnie zalać wodą, dodać wino białe półsłodkie, przyprawę…