- Ciasteczka pistacjowe
- Ciasteczka śmietankowe
- Donaty
- Ciastka miodowe
- Ciastka migdałowe
- Kruche paluszki
- Chruścik po staropolsku
- Cynamonki
- Ciasteczka koktajlowe
- Gwiazdeczki
- Ciasteczka miodowe
- Muffiny bananowe z jagodami ( malinami, porzeczkami &)
- Muffiny z malinami ( jagodami, jeżynami itp.)
- Faworki Mudzi
- Delikatne ptysie z kremem truskawkowym
- Chruściki miodowe
- Grzybki
- Ciasteczka owsiane 2
- Bezy z wiórkami kokosowymi
- Kruche ciastka śmietankowe
- Ciasteczka imbirowe
- Kwadraciki
- Bezy orzechowe
- Całuski kawowe
- Wafle z musem czekoladowym
- Ciasteczka miodowo cytrynowe
- Kulki z czekolady
- Markizy królewskie
- Kruche ciasteczka
- Kremówki
- Brownies
- Pączki z jabłek
- Pierniki miodowe
- Ciasteczka kulurakia (Grecja)
- Ciastka babcine-kruche
- Ciastka „kocie języczki”
- Poduszeczki
- Rafaello
- Cappuccino-we Biscotti – sucharki podwójnie wypiekane
- Biscotti – sucharki – ciasteczka podwójnie wypiekane
- Brownies – ciastka amerykańskie z orzechami
- Eklerki
- Kokosanki
- Ciastka białoruskie
- Ciasteczka z sera
- Ciasteczka marcepanowe z morelami.
- Kofiturki.
- Ciasteczka Brownies
- Cynamonowe ciasteczka
- Rogaliki migdałowe.
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz