- Ptysie z kremem cappuccino
- Rożki pełne truskawek
- Ciastka z miodem i makiem
- Bakaliowe ciastka
- Ptysie z kremem orzechowym
- Ptysie z pomadą
- Ptysie Patrycji
- Ptysie z kremem z orzechami
- Paluszki z migdałami
- Kruche ciasteczka w cukrze
- Ciasteczka z czekoladą i bakaliami
- Herbatniki w lukrze
- Beziki kakaowe
- Bezy w likierze
- Ptysie z kremem owocowym
- Eklerki z jagodami
- Ptysie z kremem
- Bezy z ciemnym kremem
- Bezy z polewą miodową
- Migdałowo-miodowe ciastka
- Ryżowe ciasteczka z galaretką
- Kulki z wiśniami w czekoladzie
- Herbatniki przekładane kremową masą
- Czekoladowe ciasteczka z orzechami
- Ciasto francuskie z wiśniami
- Ciasteczka francuskie z imbirem
- Domowe delicje
- Muffinki z jabłkami
- Makaroniki z orzechów
- Paluszki orzechowe z czekoladą
- Kruche herbatniki
- Ciastka z anyżkiem
- Muffinki z kokosem
- Muffiniki z jagodami
- Mufinki bananowe
- Pałeczki z orzechami
- Paluszki z kminkiem
- Precelki Jagody
- Obwarzanki z migdałami
- Bezy specjalnie na Dzień Mamy
- Francuskie ciasteczka z rodzynkami
- Babeczki jagodowe Mari
- Ciasteczka z makaroników
- Ciasteczka z rodzynkami i migdałami
- Ciasteczka z powidłami
- Ciasteczka śmietankowe Jagody
- Ciasteczka Sabiny
- Cukrowe pierniki
- Ciastka nadziewane konfiturami
- Lany chrust
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz