Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z powidłami

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżka wina
  • 1 szkl. powideł
  • tłuszcz do smażenia
  • sól

    Sposób wykonania:
    Masło posiekać z mąką po czym dodać jajko, 1 ½żółtka, śmietanę, wino, cukier oraz sól.
    Całość dokładnie zagnieść po czym rozwałkować.
    Następnie wstawić ciasto do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie wyciąć z niego krążki.
    Posmarować jeden krążek powidłami i przykryć go drugim.
    Nakłuć je lekko widelcem i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *