Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z rodzynkami i migdałami

Składniki:

  • ½ szkl. miękkiego masła
  • ½ szkl. cukru
  • 3 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • ¾ szkl. zmielonych migdałów
  • ½ szkl. rodzynek
  • ½ szkl. śmietany
  • łyżka cukru

    Sposób wykonania:
    Jajka z dodatkiem cukru utrzeć po czym dodać masło utarte do białości.
    Wsypać rodzynki, migdały, mąkę oraz dodać śmietanę.
    Całość dokładnie wyrobić po czym rozwałkować i ułożyć na blasze.
    Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać migdałami oraz cukrem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.
    Po tym czasie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut.
    Przed podaniem pokroić w trójkąty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *