Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka śmietankowe Jagody

Składniki:
• ¼ szkl. śmietanki
• ¼ szkl. śmietany
• 2 jajka
• 3 łyżki masła
• 40 g drożdży
• 2 szkl. mąki
• masło do smażenia
• 1 szkl. śmietany
• cukier

Sposób wykonania:
Śmietankę ze śmietaną wymieszać ze sobą po czym dodać jajka, drożdże oraz 1 ½ szkl. mąki.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie dodać do niego resztę mąki oraz 3 łyżki masła, wymieszać i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Następnie ciasto rozwałkować i wykroić z niego ciasteczka, które usmażyć na rozgrzanym maśle.
Podawać polane śmietaną i posypane cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *