- Babeczki z bitą śmietaną i owocami
- Ciasteczka na karmelu
- Muffinki Krystyny
- Rogaliki z jabłkiem
- Rogale z powidłami
- Francuskie ciastka z brzoskwinią
- Kuleczki biszkoptowe w polewie
- Ciastka z kawałkami jabłek
- Twarogowe ciasteczka z powidłami
- Wafelki orzechowe
- Babeczki z tuńczykiem
- Słodkie kuleczki
- Ciasteczka cynamonowe Mari
- Kruche rogaliki
- Kokosowe kuleczki
- Babeczki w karmelu bez pieczenia
- Ciastka kokosanki Iwony
- Marcepanowe kulki
- Domowe krówki
- Kruche ciasteczka z galaretką
- Rurki z kremem Joli
- Ciasteczka z orzechem
- Serduszka biszkoptowe
- Babeczki z owocową pianą
- Kulki czekoladowe w wiórkach koksowych
- Pierniczki miodowe Kasi
- Ciasto na babeczki
- Babeczki z mięsnym farszem
- Ciastka piwoszki
- Babeczki z orzechową masą
- Biszkopty jogurtowe
- Francuskie ciasteczka z czekoladą
- Owsiane babeczki w miodowej polewie
- Ponczowe cynamonki
- Ciasteczka z figami
- Czekoladowe trufle
- Pralinki bakaliowe
- Ciasteczka morelowo-kokosowe
- Ciastka piwne
- Ciasteczka z jeżynami
- Ciastka kokosanki Iwony
- Ciasteczka solone
- Ciasteczka z konfiturami
- Ciasteczka z płatków owsianych
- Różki z ciasta francuskiego
- Trufle z masą z wiórek kokosowych
- Kokosanki Iwony
- Ciasteczka z renklodami
- Kuleczki kakaowe z herbatników
- Ciastka polane miodem
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz