Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z orzechem

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • ½ szkl. cukru
  • ¾ kostki masła
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • ¼ szkl. cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 30 połówek orzechów włoskich

    Sposób wykonania:
    Masło posiekać razem z mąką, dodać cukier waniliowy oraz sodę po czym wbić jajko i całość dokładnie zagnieść.
    Z powstałego ciasta formować kulki, które rozpłaszczyć dłonią.
    Następnie obtoczyć je w cukrze waniliowym oraz cynamonie i udekorować połówkami orzechów,,
    Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *