Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki z jabłkiem

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 1 kostka twarogu
  • 1 kostka masła
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 4 jabłka
  • 1 jajko

    Sposób wykonania:
    Twaróg rozkruszyć po czym dodać do niego mąkę, masło, szczyptę soli i cukier waniliowy.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Powstałe ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty.
    Następnie obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki i położyć na każdym kawałku ciasta.
    Brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem i całość zlepić.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *