- Kółeczka cynamonowe
- Marcepany z migdałami
- Wafle drożdżowe
- Ciastka na śmietanie z miodem
- Pierniczki z miodem i migdałami
- Ciastka migdałowe z goździkami
- Ciastka pełne przypraw
- Ciasteczka-kuleczki
- Miodowe ciastka
- Ciastka na szybko
- Ciasteczka malinowo-miodowe
- Pierniczki złociste
- Biszkopty waniliowe
- Biszkopciki
- Bezy Agaty
- Bezy z orzechami
- Bezy poziomkowe
- Ciasteczka z konfiturami
- Kruche precelki z sezamem
- Ciasteczka drożdżowe z konfiturami
- Pierniczki czekoladowe Igora
- Biszkopty czekoladowe
- Wianuszki czekoladowe z migdałami
- Ciasteczka śmietankowe
- Ciasteczka angielskie
- Ciasteczka migdałowe z pistacjami
- Ciastka piaskowe
- Ciasteczka owsiane z orzechami
- Ciasteczka kruche
- Ciasteczka czekoladowe Kasi
- Ciasteczka o smaku cynamonu
- Pyszne ciastka orzechowe
- Owsiane ciasteczka z miodem
- Piernikowe gofry
- Kolorowe pierniczki
- Ciasteczka francuskie Ilony
- Ciasteczka z migdałami Ilony
- Smażone ciasteczka
- Ciasteczka słonecznikowe
- Kruche babeczki z cynamonem
- Babeczki Ilony
- Alberty Ilony
- Wuzetka
- Bananowo- kokosowe placuszki
- Orzechowe ciasteczka Ilony
- Gwiazdki cynamonowe
- Muffinki kakaowe
- Piernikowe ciastka
- Serduszkowe pierniki
- Ciasteczka całuśne
Ciastka
Ciastka
by Agata Kołacz • • 0 Comments
Składniki:
* 1 kg mąki
* 4 jajka
* ok. 2 szklanki cukru
* śmietana gęsta (ok. 2 szt.)
* 1 kostka margaryny (minus plaster) stopić
* cukier waniliowy (2 szt.)
* proszek do pieczenia (2 szt.)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować, posypać cukrem. Następnie wykrawać ciastka. Piec w temperaturze 180-190 stopni, czas: 15-20 minut.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agata Kołacz
Dodaj komentarz